Foto’s Dadadadan Tenko, Nishiko en Maria Kley Oerol 2017

Muzikanten van Dadadadan Tenko tijdens een repetitie voor de Oerol voorstelling Tsukumogami.

Lang voordat Oerol begint zijn de artiesten al bezig met hun voorbereiding. Speuren naar een locatie, kostuums voorbereiden enz. en natuurlijk heel veel repeteren. In de aanloop naar Oerol had ik de eer om een repetitie bij te wonen van twee gezelschappen, Dadadadan Tenko was daar één van.

(English version of this article: Photos Dadadadan Tenko, Nishiko and Maria Kley Oerol 2017 (English))

Tsukumogami

De voorstelling van Dadadadan Tenko heet Tsukumogami en gaat over een van de grootste natuurrampen uit de geschiedenis van Japan: de zeebeving op 11 maart 2011. Het is een verhaal over de natuur, verlies en menselijke veerkracht. Zo’n 20.000 mensen verloren bij deze ramp het leven en er worden nog altijd meer dan 2500 mensen vermist.

De toplocatie, de muziek, het dansen, de wind, de ruisende branding en de prachtige stellage van kunstenares Maria Kley en de door kunstenares Nishiko gerestaureerde voorwerpen die zijn gevonden na de ramp vormen een prachtig geheel en zijn een waardige herdenking van de overledenen en vermisten van de zeebeving.

Tsukumogami is een must-see voorstelling, één die je van begin tot eind meesleept en je diep weet te raken. Voor sommige voorstellingen zijn via de Oerol website nog kaarten te bestellen en voor de overige kun je alleen in de dagverkoop op het eiland nog kaarten verkrijgen. De Oerol website: www.oerol.nl/festival/programma

Meer informatie over Dadadadan Tenko, Maria Kley en Nishiko:

« van 4 »

Tsukumogami – Dadadadan Tenko, Maria Kley en Nishiko

Regie: Sawako Kitabayashi.
Choreografie: Isaya Mondori.
Dans: Isaya Mondori, Fu Jitsukawa.
Muzikanten: Akira Sakaue, Katsuyoshi Kojima, Kanako Otani, Renma Ikei, Anri Kobayashi, Shun Nishijima, Hideki Sakurai, Moeka Hironiwa, Tsuzumi Ushio.
Decor: Nishiko, Quintus Visser.
Kostuums: Maria Kley.
Kunstinstallaties: Maria Kley, Nishiko.
Techniek: Quintus Visser.
Tekst: Nina van den Broek.
Productie en publiciteit: Maria van den Broek.
Met steun van: Oerol, Japan Foundation, EU Japan Fest Japan Committee, Leeuwarden 2018, UAL, Satellietgroep, WG Theatertechniek en alle deelnemers aan de crowdfunding.

Zie ook:

Copyright © 2017 Alex Hamstra Photography