De reis naar Oerol – Floor Vuurboom

De Friesland vaart langs het Groene Strand.

Floor Vuurboom is een geboren en getogen Terschellingse, eilandverliefd, gedreven, vrolijk, sociaal, meedenkend, flexibel, gepassioneerd en met een open vizier. Speciaal voor Blikopfestivals.nl heeft ze twee Oerol teksten geschreven. Met Floor! kun je lezen en schrijven, social media aanpakken, communiceren en sparren, pr inzetten, websites onderhouden en samenwerken.

De reis naar Oerol

Al zesendertig jaar lang wordt jaarlijks de reis afgelegd naar Terschelling in juni, naar ‘Oerol’. Terschelling als festivaleiland. De reis begint al met de voorpret wanneer hét programma online staat of letterlijk op de deurmat valt. Wat voor programma zal er dit jaar zijn? Welke theatergroepen komen er? Welke muziek mogen we niet missen? Naar welke voorstelling gaan we? Of reizen we af en we zien wel wat er op ons pad komt? Alles kan, je kunt als bezoeker bij de hand genomen worden, maar als bezoeker kun je ook heel gemakkelijk zelf de weg vinden.

Oerol; een veelzijdig festival met een veelzijdig publiek. Nationaal en internationaal, van jong tot oud en van alternatief tot modern; iedereen voelt zich welkom en reist af naar Terschelling om Oerol te beleven. En hoewel deze beleving van elke persoon natuurlijk uniek is, heerst er vaak wel één gezamenlijke ‘sfeer’ waar je als bezoeker automatisch in wordt opgenomen. Lachen tot je buikpijn krijgt, dansen met je blote voeten in het zand, samen genieten van akoestische muziek of een knallend optreden meemaken in een hossende menigte, mooie ontmoetingen, nieuwsgierig zijn naar nieuwe ervaringen, stiekem een traantje wegpinken omdat die ene voorstelling je ontroerde of juist na afloop enigszins verward over wat je zojuist gezien hebt je fiets weer opzoeken in de rij van honderden, massaal op de fiets van a naar b, genietend in de zon of stampend door de regen, ervaringen uitwisselen van voorstellingen, napraten in het café en het straattheater ontdekken van Oost naar West. Gemoedelijk, gezellig en opgelaten; ook alleen ben je eigenlijk nooit alleen.

Copyright © 2017 Floor Vuurboom